bus auto fiets
Menu

Aankoopproces

Hoe ziet het aankoopproces van een nieuwbouwwoning bij Wonen op de Set - Take 3 eruit? Hieronder hebben we het proces beschreven. Zo weet je wat je kunt verwachten, waar je rekening mee moet houden en hoe je jouw kansen bij de woningtoewijzing kunt vergroten!

home - about background (14) - 820 x 340.jpg

1. Voorverkoop

De voorverkoop liep tot aan de officiële verkoop, die donderdag 26 oktober om 12.00 uur is gestart! Vanaf nu is alle verkoopinformatie online te bekijken - zoals de verkoopbrochure en de definitieve woningprijzen - en kun jij je definitief inschrijven voor misschien wel jouw nieuwe droomwoning!

Financiële mogelijkheden. Met een hypotheekadviseur - zoals LIV Hypotheken & Verzekeringen - kun je jouw financiële mogelijkheden in kaart brengen. Door een financiële check aan te vragen, weet je wat mogelijk is én kun je jouw kans bij de woningtoewijzing vergroten. Een financiële check biedt namelijk de zekerheid dat je de woning waarop jij inschrijft echt kan bekostigen. Via de button hieronder kun je een financiele check aanvragen bij LIV Hypotheken & Verzekeringen. Zij zijn betrokken bij dit project en kunnen je dus goed adviseren.

klokgroep_liv_base_70.jpg

2. Verkoop

Inschrijven. De verkoop van Wonen op de Set - Take 3 (fase 2) is gestart! Op de aanbodpagina zie je het woningaanbod en via jouw persoonlijke account kun jij je inschrijven op de woning(en) van je voorkeur. De woningen worden geautomatiseerd toegewezen op basis van de doorgegeven woningvoorkeuren en de volledigheid van de inschrijvingen (bijvoorbeeld of er een financiële check is toegevoegd). Inschrijven kan t/m 5 november, dus wacht niet te lang!

Woning toegewezen. Er is een woning aan je toegewezen! Tijdens een afspraak met de makelaar neem je de verkoopinformatie door die je vooraf heb ontvangen. Ook kun je een vervolgafspraak inplannen met de hypotheekadviseur. Tijdens een optantenbijeenkomst in Woonbelevingscentrum LIV ontvang je informatie over het aankoopproces.

Aankoop. Je gaat over tot aankoop van de woning en plant een afspraak bij de makelaar voor het ondertekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst. Je levert de benodigde stukken aan bij je hypotheekadviseur en vraagt je hypotheek aan.

Adviesgesprekken. In Woonbelevingscentrum LIV heb je adviesgesprekken met onder meer de keuken- en badkamerspecialist. Op basis van jouw woonwensen die je tijdens de gesprekken en via je kopersportaal doorgeeft, ontvang je offertes. In je kopersportaal kun je vóór de aangegeven keuzedata jouw wensen doorgeven en akkoord geven op offertes: handig en overzichtelijk!

Afronding keuzetraject. Wat leuk! Voor de afronding van het keuzetraject word je een laatste keer uitgenodigd in LIV, waar je ook alvast kennis kunt maken met je nieuwe buren.

Start-bouw.jpg

3. Bouwfase

Naderende start bouw. Via kopersnieuwsbrieven blijf je op de hoogte van de naderende start bouw van jouw woning en de status van de opschortende voorwaarden. Voorafgaand aan de start bouw ontvang je het mooie nieuws dat aan alle opschortende voorbereidingen is voldaan, wat betekent dat de bouw kan starten. De start van de bouw van de eerste fase staat nu gepland in het eerste kwartaal van 2024.

Tekenmoment. Je ontvangt het garantiecertificaat, waarin staat dat jouw woning gegarandeerd wordt (af)gebouwd en correct wordt opgeleverd. Daarnaast mag je naar de notaris om de transportakte te ondertekenen. Een bijzonder moment, want nu ben je officieel eigenaar van de grond! Ook wordt in de meeste gevallen de hypotheekofferte actief.

Start bouw. Yes, de bouw van je woning is gestart! Je wordt uitgenodigd voor een feestelijke start bouwmoment op de bouwplaats. Je ontvangt de eerste termijnfactuur rond het moment dat de fundering van je woning er ligt.

Voortgang bouw. Via nieuwsbrieven en foto’s in je kopersportaal word je op de hoogte gehouden van de voortgang van de bouw. Ook ontvang je een eerste enquête over het verkoop- en woonwensentraject, waarin je kunt aangeven hoe je dit hebt ervaren.

Kijkmoment. Wat leuk, het kijkmoment! Je mag jouw nieuwe woning komen bekijken en kunt meteen de diverse ruimtes inmeten. Zo verloopt de afbouw en oplevering straks soepel.

4. Opleverfase

Voorbereiding vooroplevering. Het is bijna zover! Je ontvangt een uitnodiging voor de vooroplevering en de eindoplevering van jouw woning. Ook krijg je belangrijke informatie over de oplevering en het onderhoud van je woning.

Vooroplevering. Tijdens de vooroplevering inspecteer je jouw woning op eventuele onvolkomenheden en geeft deze door aan de aannemer. Zo kunnen deze punten worden verholpen vóór de eindoplevering. Ook kun je de opstalverzekering en de energielevering van je woning regelen, zodat deze bij oplevering ingaat.

Eindoplevering. Spannend, het wachten wordt beloond: de eindoplevering van je woning! Je ontvangt de sleutels en eventuele laatste opleverpunten worden genoteerd. Na de eindoplevering geef je de aannemer een korte beoordeling via een enquêteformulier.

3152661.jpg

5. Woonfase

Fijn, je kunt jouw nieuwe woning betrekken! Eventuele laatste opleverpunten worden in de komende 3 maanden hersteld door de aannemer. De serviceafdeling van de aannemer is vanaf nu je vaste aanspreekpunt. In het kopersportaal vind je alle praktische informatie en contactgegevens.

Je ontvangt een afsluitende enquête over het bouw- en oplevertraject.

6. Garantiefase

Je woont met veel plezier in je nieuwe woning. Omdat jouw woning beschikt over Woningborg- of SKW-garantie, kun je bij eventuele problemen altijd terecht bij de serviceafdeling van de aannemer.

Vragen of contact opnemen? 

Naar de contactpagina